sâmbătă, 28 aprilie 2012

Când istoria devine bâlci... România 2012

Sunt convins că Nenea Iancu se întoarce în mormânt când aude discursul politico-academic, jurnalistico-emfatic, profund demagogic, alienant şi incoerent al zilelor noastre. Câţi dintre voi pot cita din vorbele marilor conducători votaţi democratic? Vă reprezintă doar... I-aţi votat. Înţelepciunea vremurilor se numără în citate, spunea odată cineva, departe de graniţele ţării noastre şi demult, în istorie. Ieri, 27 aprilie 2012, guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a picat. Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut cu brio, în ciuda durerilor de burtă din plen şi a răţoirilor academic-fundamentate ale deputaţilor la presa cârcotaşă. Ioi, ce greu e să conduci o ţară când presa îţi pune beţe în roate, păreau să spună distinşii aleşi ai neamului. Eh, dar într-un final s-a făcut lumină în negura incoerenţei mentale a politrucilor contextual-istorici. Guvernul a căzut cu şase luni înainte de alegerea altuia (n.r. lacrima de pe umărul lui Stolojan s-a convertit în discurs demn de om înfrânt care nu şi-a dus menirea la bun sfârşit - rezultatul, previzibil: românii votează victimele nu învingătorii). Cineva din redacţia Click! spunea astăzi zâmbind mucalit Timeo danaos et dona ferrentes. Se întâmpla în timpul întâlnirilor de la Cotroceni...
Şi Ponta a fost numit premier.
Ce aşteaptă poporul în urma declaraţiilor înflăcărate, entuziaste şi rebel-revizioniste? Simplu: să ia banii de la Băsescu să îi dea înapoi săracilor din popor... Eh, şi dacă nu există? Morgana financiară e doar o legendă urbană demnă de a fi promovată pe posturi de televiziune "revizioniste".
Atunci e simplu: nu rămâne decât soluţia "Domnu' Dan! Dan Diaconescu de la OTV". Ne dă 20.000 de euro să ne facem afaceri (n.r. o să primim cu toţii pentru că aşa a declarat pe un post naţional de televiziune), o să îmbogăţească ţara cu resursele naturale pe care le avem de mii de ani dar nu le exlpoatăm încă, o să ia de la bogaţi şi o să dea săracilor (n.r. probabil că haiducia o să intre ca lege în Constituţie şi noi o să reinventăm Robin Hood-ismul) şi mai ales: o să o găsească pe Elodia.
Eh, şi aşa şi noi şi copiii noştri vom trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi şi vom învăţa să nu mai votăm cu victimele ci să alegem... coerenţa.
Întrebare: cum poate să conducă o ţară un individ care nu ştie să controleze coerent, logic, argumentativ şi corect gramatical o simplă frază ? Dragii mei, agramaţii ăştia vă conduc, de ce vă mai miraţi de ziua de mâine? Circ aţi vrut: bucuraţi-vă din plin de el...

O seară magică!

Niciun comentariu: