miercuri, 8 iulie 2009

Jonglerii cu globul pământesc


În timp ce toată lumease uită cu lacrimi în ochi la micul coşciug din aur în care probabil că zace trupul zeului Michael Jackson, adevăraţii zei încep jocul de glezne pentru G8. Primul preşedinte de culoare al SUA se întâlneşte cu preşedintele rus, în timp ce toată Planeta se uită la ţara lui. Pământul se învârteşte. Furtunile cad la ore exacte în Europa, de obicei după-amiaza. Germanii contabilizează 600.000 de fulgere într-o săptămână, iar Niggerul şi Alexandra se pregătesc emoţionaţi de nuntă. Amândoi fac jonglerii simpatice cu lumea, mutând Polul Nord în centrul de greuate al fericirii lor.

Lumea plânge pentru că a pierdut un idol, dar salută cu temenele adânci steaua care s-a aprins pe cer. Este firesc ca mâine să tremure de emoţie pentru un alt idol şi să îl iubească. Să îi aşeze coroana şi apoi să îl urmărească atent şi cu pioşenie. În lume vor fi alte războaie, alţi oameni vor muri şi alte state vor apărea sau dispărea. Adevăraţii zei ai planetei vor sta de fiecare dată departe de Circ şi vor avea grijă ca sforile care dirijează lumea să nu se încurce prea tare între ele.

Singurele amintiri cu care vom rămâne: două verighete şi clipa în care Pământul se învârte exclusiv în jurul a doi oameni fericiţi.

O seară magică!

Niciun comentariu: