duminică, 19 iulie 2009

Exist prin ceea ce fac


Fiecare este liber să îşi creioneze propriul destin şi, ideal ar fi, ca acesta să fie până la sfârşit personalizat. Unii reuşesc, alţii nu. Un zâmbet, o cărămidă (poate mai multe) la temelia unei idei vizionare, un efort poate prea mare pentru un singur om într-o cursă imposibilă cu idealul de a fi cel mai bun, toate stea scrijelesc în istoria persinală a celor din jur poveşti. Fiecare dintre noi trăim prin poveşti. Dacă ne uităm sincer în oglindă vedem fără doar şi poate imaginea simplă a unei fiinţe. Nimic mai mult. Miracolele nu stau în puterea unei fiinţe. Vin de altundeva.

Aşa gândeşte reflexia din oglindă.

Istoria curge însă altfel.

Când eram mic visam să scrijelesc pe răbojul istoriei. Atunci eram mic. Nu ştiam că istoria se scrie în oameni. Carnea lor şi vorbele aruncate din vinele ei alcătuiesc de fapt marea poveste a unei lumi care se află într-o continuă căutare a propriei identităţi.

Aşa că, dacă nimeni nu ştie de fapt cine este, pentru că totul este relativ, totul se reduce simplu la o singură constantă: povestea. Şi povestea este despre fapte. Povestea adevărată nu este spusă niciodată de cel care o trăieşte, ci de cei din jurul lui. Nu credeţi în povestea lui Făt Frumos dacă îl aveţi în faţă. Într-o poveste adevărată Făt Frumosul din faţa voastră nu ucide zmei, ci doar se luptă cu ei. Victoria întârzie să se întrezărească pentru că... viaţa e o poveste care se scrie la nesfârşit. Nu există "ş-am încălicat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa" şi nu există decât happy end-uri meteorice.

Existăm în zâmbetele şi infuzia de fericire din inimile celorlalţi. În povestea despre pata de culoare dintr-o existenţă gri şi poate în greşelile pe care le facem.

Important este că existăm. Şi cu cât buzele care spun povestea sunt mai rasat-academice, cu atât povestea noastră depăşeşte durata firească a anecdotei de un minut. Devine "a fost odată"...
E simplu, cei care FAC.... EXISTĂ. Ceilalţi nu. Pentru că nu poţi spune o poveste despre ceva ce nu s-a întâmplat niciodată...

O zi magică!

Niciun comentariu: