sâmbătă, 14 iulie 2007

Atunci cind tii lumea in palme


Ok.

Uneori ne place sa ne luam cu treburi, sa ne umplem timpul in asa fel incat sa ne dam noua insine impresia ca suntem utili. Ca nu pierdem vremea sau ca nu trece timpul pe linga noi fara sa apucam sa facem macar o crestatura pe scurgerea lui sinuoasa.

Eronat.

Ne batem joc de noi insine. Nu traim decit pentru noi si avem atit de putin timp la dispozitie incat ar trebui sa fim mai atenti la detalii.

Cel putin Ursan chiar e atent la detalii.


Hai sa facem o lista cu detaliile care ne fac viata mai frumoasa si care ne asaza, intr-o clipa, intreg universul in palme. De exemplu, atunci cind iubesti totul ti se pare un carusel nebun de secunde interminabile care te fac sa plutesti peste lucruri ca un porumbel beat. Nu intelegi ce se intampla sub tine, in furnicarul de nedescris de pe strazi, dupa cum nu pricepi de ce norii te intreaba de sanatate de fiecare data cind trec pe deasupra ta.

Zbori. Un zbor in doi absolut narcotic. Un zbor care te face sa te simti nemuritor...

Ursan zboara de fiecare data cind are ocazia. Plonjeaza in inimile prietenilor si se imbata acolo de fericire. Ingroapa singuratatea in privirile care ii scrumeaza ocheade in fundul pupilei. Savureaza fiecare bucurie pe care o produce in sufletul celorlalti si invata in felul acesta sa se bucure si el.

Glumesc. Cred ca niciodata nu am fost mai fericit ca acum... Sunt nebun de un sentiment atit de puternic si de gratuit incat las vorbele sa ploua in cascada peste trupurile celorlalti si sa incolteasca in flori de zambete, la coltul buzelor.


Ursan bea multe cafele la fumoar. Cu prietenii lui din redactie. Glumim, uitam de griji si reusim ca atunci cind plonjam in texte sau lovim butonul magic al aparatelor de fotografiat sa concepem lumi magice, nascute din realitatea imediata care sa-i fascineze pe cititori.

Haki, dupa cum ma alinta prietenii mei dragi, e acelasi cu Ursan. Uneori seamana si cu Nicolai, dar numai atunci cind este nebarbierit, cu mutra decorata in forma de shmirghel neprietenos. Nicolai are probleme de personalitate si uneori vrea sa para mai matur, mai rebel, mai ALTFEL, mai special si atunci isi mutileaza aspectul in cele mai inestetice, incoerente si aiurite moduri cu putinta. dar prietenii il salveaza. Il cheama la o cafea si dupa citeva glumite il relanseaza la apa sub forma de HAKI.

Metamorfoza perfecta.


Nici o zi nu seamana cu cealalta atunci cind redescoperi oamenii din jurul tau. Niciodata secundele nu vor semana intre ele, iar rutina va pieri odata cu primul ”Buna dimineatza! Ce frumoasa este viatza” aruncat la primele ore ale zilei. ”O seara magica” pregateste terenul prielnic pentru noi universuri care se vor naste dupa ultima tigara din redactie.


Nici o zi nu seamana cu cealalta. Pentru ca in fiecare clipa in sufletul cuiva apropiat incoltesc flori rare care au nevoie de un singur cuvint pentru a se colora si inflori. Sunt flori nemuritoare. Cresc pe cimpiile din inimile noastre si fascineaza de fiecare data pe oricine are ochi sa priveasca micul curcubeu atirnat shagalnic de balamalele lumii...


Niciodata nu poti fi mai fericit ca atunci cind semeni fericire

Niciun comentariu: